Vakantie Tunesië informatie en tips

Vakantie Tunesie

Tips en Informatie populaire bestemmingen vakantie Tunesie

Tunesië grenst aan Algerije, Libië en aan de Middellandse Zee. Tunesië kent grote klimaatverschillen en een landschap dat varieert van vruchtbare kustvlakten en olijfbomen tot oases en zandduinen. Als je in het voorjaar in de stad Tunis bent zul je de geur van de jasmijnbloesem zeker ruiken. Deze bloem is het symbool van de zomer. Tunesie kent mooie zandsranden en heeft het hele jaar door een prachtig zonnig klimaat. Souks zijn markten, die van oorsprong gespecialiseerd waren in 1 product, zijn gebouwd in de 13e eeuw. Je hebt in Tunis bijvoorbeeld de parfummakersmarkt, stoffenmarkt, markt voor de vrouwen enz. Op deze souks moet je zeker afdingen! De taxi`s in kleine en grote steden zijn goedkoop en handig. De kleur van de taxi is altijd geel. De Louage is een verzameltaxi die vertrekt als alle plaatsen verkocht zijn. Wil je dat hij vertrekt, dan kun je zelf ook de lege plaatsen 'kopen'. De prijzen van het huren van een auto variëren, je kunt onderhandelen over de prijs. Het prijsniveau in Tunesië ligt een stuk lager dan in Nederland. De munteenheid is de Tunesische Dinar. Tunesië heeft 9 internationale luchthavens; o.a. in Djerba, Tunis, Monastir, Tozeur, Tabarka en Sfax. De vlucht van Amsterdam naar Tunis of Monastir duurt ruim 2,5 uur. Populaire vakantiebestemmingen zijn: Sousse, Djerba, Hammamet, Port el Kantaoui, Mahdia, Monastir, Nabeul

Meer relevante Dochters

Vakantie tunesie Hammamet

Vakantie Hammamet

Hammamet is de populairste badplaats van Tunesië. Zon en zee zijn de sterkste punten van de stad die in de zomer letterlijk uit haar voegen groeit, maar die toch enige sfeer weet te behouden. Hammamet is druk. De populairste badplaats van Tunesië heeft echter z’n charme en is gelukkig nog altijd niet te vergelijken met een gemiddelde Spaanse Costa. Het stadje heeft 20.000 inwoners, gelegen aan de kust van Tunesië. De stad heeft een oud stadsdeel en een niew deel met winkels, café's, restaurants en de bekende villa Sebastian. Het is een levendige badplaats met een vijftiende-eeuwse medina het heeft lange zandstranden en een zeer bruisend nachtleven, en de zon schijnt het hele jaar door.
Maar het echte Tunesië lijkt er ver weg, en de souvenirverkopers zijn juist altijd binnen handbereik. Souvenirs van jasmijn, de bloem waarom Hammamet bekend staat, vind je op elke hoek van de straat.

Vakantie Port el Kantaoui

Vakantie TunesiëPort el Kantaoui


Port El Kantaoui ligt aan de kust van de Middellandse Zee. Deze kleine havenplaats biedt alle mogelijkheid om te genieten van een heerlijke strandvakantie. De mooiste hotels, leukste winkels en beste restaurants vindt u in deze stad. Voor de wat meer actievere toerist ligt bij Port El Kantaoui de El Kantaoui Golfbaan met twee wedstrijdparcoursen en is er een duikschool gevestigd. De jachthaven, waar mediterrane jetsetters hun jachten aanmeren, bruist van activiteit. Keistenen straten en een Moors-Andalusische architectuur geven een Noord-Afrikaans tintje aan deze toeristvriendelijke omgeving. Voor een meer authentieke kijk op Tunesië ligt de havenstad Sousse op slechts 10 minuten rijden met de taxi.

 

Vakantie tunesie Sousse

Vakantie Sousse

Sousse is het centrum van de toeristische kuststrook in het noordoosten van Tunesië. Die kuststrook – met behalve Sousse plaatsen als Monastir, Skanès en Port El Kantaoui – is een aaneenschakeling van hotels en vakantieressorts. Maar de stadjes zelf hebben een deel van hun charme behouden. Sousse is omgeven door uitgestrekte boomgaarden met olijfbomen. Vroeger was de productie van olijfolie dan ook de belangrijkste economische activiteit. Die rol is overgenomen door het toerisme, maar nog steeds wordt er veel olijfolie gemaakt.

Vakantie Tunesië Mahdia

vakantie tunesie madhia

Sublieme zandstranden, een grote vissershaven, een medina met een magische charme die de traditionele sfeer heeft weten te behouden… Mahdia heeft het allemaal. En de laatste jaren zijn er uitstekende hotels gekomen, van een club tot een groot luxe hotel dat alle gemakken van een geanimeerd vakantieoord biedt. Watersport, discotheken, excursies…
Mahdia is ook een bestemming voor thalassotherapie geworden met twee geïntegreerde centra in 5- en 4-sterren hotels.

Vakantie tunesie Djerba

 • Vakantie Djerba

  Het Lotuseiland. De schitterende zandstranden van Djerba en kabbelende golven een schitterende kuststrook.Bezienswaardigheden De El-Ghriba synagoge geldt als de oudste synagoge van Afrika en is een bezoekje zeker waard! Dit geldt overigens ook voor het fort Borj Ghazi Mustapha. In de verschillende souks (overdekte markten), kan men in een onvervalste, oosterse ambiance leuke souvenirs kopen. Vergeet niet af te pingelen.

  Vakantie Nabeul

  Vakantie tunesie Nabeul

  Nabeul staat garant voor een geweldige vakantie in een schitterende omgeving die alle vormen van ontspanning biedt. Je kunt er volop van de zee genieten dankzij de kwaliteit van de stranden en de vele activiteiten die de watersportcentra aanbieden. Daarnaast zijn er nog tal van andere ontspanningsmogelijkheden: rondvaarten op zee, diepzeeduiken, paardrijden, enzovoort.
  Karakteristieke restaurantjes bieden traditionele Tunesische gerechten en een grote keus uit vis en zeevruchten. Met zijn vele restaurants, zijn nachtclubs en zijn internationaal festival, waar grote namen uit de wereld van muziek, theater en dans optreden, is het in de zomer ’s avonds erg druk in Hammamet.